Omgeving

Kreverhille is een buurtschap dat hoort bij het dorpje Walsoorden en is te vinden in het bourgondische Zeeuws-Vlaanderen. Het is er weids en rustig. Ideaal voor lange wandelingen en prachtige fietstochten. Je leeft hier midden in de natuur en het boerenland. De omgeving is heel gevarieerd en biedt voor elk wat wils: van inspanning tot ontspanning.

 

Kust en strand

Stap de deur uit en steek de dijk over. Je staat oog in oog met de indrukwekkende Schelde. De Westerschelde is een van de drukst bevaren routes ter wereld. Daarom is hier altijd iets te zien. Van kleine zeilbootjes tot de grootste containerschepen van de wereld die naar Antwerpen varen. Ondanks al die ‘drukte’ kunnen fotografen en vogelliefhebbers hier hun hart ophalen. In de buurt zijn verschillende vogelspothutten te vinden. 

Bij warm weer vertoeven we vaak op de dijk, maar als we zand onder onze voeten willen voelen dan gaan we naar het strand bij Perkpolder, op een steenworp afstand. 

Natuur en polders 

Ons vakantiehuisje staat midden in het boerenland afgewisseld met ruige natuur. Het Verdronken land van Saeftinghe is misschien wel de bekendste. Saeftinghe is een getijdennatuurgebied waar je kunt wandelen en fotograferen. Er is een museum ingericht en je kan met een gids dieper het gebied in. 

Zeeuws-Vlaanderen is doortrokken met oude binnendijken hierdoor word je tijdens fiets- of wandeltochten getrakteerd op steeds veranderende vergezichten. 

Steden en dorpen 

In de omgeving liggen overal dorpjes verspreid. Kloosterzande is het dichtstbijzijnde dorp waar alle voorzieningen te vinden zijn; de ambachtelijke bakker en slager, verschillende restaurants en cafés, een supermarkt en elke woensdag een weekmarktje.

Kreverhille hoort bij de gemeente Hulst. Hulst is een vestingstadje waar het bruist van de activiteiten. De winkels zijn hier elke zondag open. Als je het historische centrum wilt ontlopen kan je een aardige wandeling maken over de vestingswallen die rond het centrum liggen.

Wil je het nog bruisender? Dat kan in Terneuzen. Terneuzen is een grotere provinciestad met alle faciliteiten die daarbij horen. In Terneuzen is een bioscoop en theater, meerdere winkelcentra en natuurlijk een gevarieerd aanbod aan horeca.